23948sdkhjf

Fedtafgift er en fiasko for sundheden

Fedtafgiften, der blev indført i oktober 2011, får danskerne til at købe fedtholdtigt mad i billigere og dårligere kvaliteter.
Nye tal fra analyseinstituttet Nielsen viser, at salget af fødevarer i de kategorier, hvor fedtafgiften rammer hårdest, samlet kun er faldet 0,4 procent fra oktober 2011 til juli 2012.

Fedtafgiften rammer især varer som smør/blandingsprodukter, ost, kød og kiks og kager. Udviklingen bekræftes af dagligvarehandelen.

Hos SuperGros, der leverer dagligvarer til blandt andet SuperBest og Spar, siger indkøbsdirektør Per Thau:

– I mine øjne er strategien bag fedtafgiften på basisvarer forkert, for fedtafgiften fremmer ikke folkesundheden. Folk køber bare billigere varianter og dårligere kvalitet.

Chefkonsulent Klaus Jørgensen, Landbrug og Fødevarer, siger:

– Der er to meget negative effekter af fedtafgiften: Vi får ringere mad på bordet, og det betyder stigende import, som betyder tab af danske jobs.

Marketingdirektør Jakob Knudsen fra Arla Foods siger, at danskerne nu køber billigere oste, men de ændrer ikke på fedtprocenten.

Læs mere i Dansk Handelsblad
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093